ADULESCENTS UK

Tez från The Adulescents UK svara på mina frågor i September 2006. de har varit med ett tag och vi hoppas på att de andra grabbarna kommer in med sina svar snart(och det gjorde dem) I mitten av oktober Jez och Steve gav oss sina svar…så här är hela intervjun. 

Historia?
Tez:-Bandet startade i skolan 1982 och det var före ag kom med. Jez bildade bandet med sina klasskamrater och hette TNT som senare The Adolescents troligen på grund av deras ålder och vi skulle nog kallas Convalescence uk nu. Efter att de lämnade skolan stack båda gitarristerna och jag blev kompis med trummisen Slooth och kom med i bandet 1984 och vi spelade som tremannaband fram till 1986 när Slooth lämnade bandet och två kompisar Scott och Norman kom med på extra gitarr och trummor och efter att ha gått ganska bra lokalt började vi få bra recensioner från fanzines från andra länder och vi beslöt oss för att bilda ett eget bolag (Yakakaa som finns fortfarande) och släppte vår första EP  ‘YAKAKAA’ (Yakakaa kommer från något som Jez brukade skrika när han var full för att skrämma skiten ur dem, ifall du undrar) och det var då när vi ändrade vårt namn till ‘The Adulescents uk’ mest beroende på att vi visste att det fanns ett amerikanskt hardcoreband som hette the Adolescents vi ändrade o till ett u och lade till Uk på slutet så att inte ens den värsta clown kunde missta sig på vilket band som var vilket. Men tyvärr när den släpptes(1989) hade vi splittrats efter att det varit ett bråk mellan Scott och mig på en spelning i Sheffield men runt 1990 återbildades vi med en ny kille ”Beaver” på trummor och Scott spelade fortfarande gitarr ett tag(vi kysstes och gjorde upp). 1992 släppte vi en split Ep med ett tyskt band som ‘The Pissed Spitzels och runt allt detta turnerade vi som vanligt.
Scott lämnade gruppen ett år senare och vi fortsatte som ett tremannaband och var med på en samlings CD på Rage Records(en del av Nervous Records). Ett stort misstag just runt den tiden var att ta med en manager(med alkoholproblem) men ändå släppte vi ett mini album(6 låtar) som hette  ‘Society Owes Me A Living’ och gjorde en turné med GBH och The English Dogs, och under tiden sparkade vi honom och vi var lite desillusionerade just då.Trummisen Beaver lämnade oss för att spela i välbetalda coverband och vi fortsatte med stand in trummisar men vi fortsatte att spela med att göra det vi älskar, att spela live, det slår allt.  
Nu är vi framme vid 2004 och då träffade jag en ung kille som heter Dave på jobbet och upptäckte att han brukade att spela trummor och han kom med i gruppen så just nu är det uppåt. Vi har en massa nya låtar som finns på vår nya CD ‘Banging a Shovel Against a Shed’ som vi släppte förra året (2005). Dave lämnade detta året för at gå på nya äventyr men den gamle Beaver som spelade på Society CD.n kommer med oss så det är en ganska smärtfri övergång. Vi spelar ute regelbundet  men tycker fortfarande inte att vi spelar tillräckligt. Så där är vi 24 år av punkrock, knytnävsslagsmål, öl, spelningar och vänskap….jaja du frågade…. …..!!!!!!!!!.

Jez:- Vi kommer att gräva i den ha ha. Sång och bas 1982-2006
Steve: -Trummis 1991-1997, 2006-


Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem?
-Tez:-Jag är Tez gitarristen och sjunger även körsång. Jag har varit ihop med samma tjej(Michelle) i 16 år, jag jobbar på varuhus och jag kör truck och liknande saker och det är ett väldigt tråkigt jobb och förutom bandet har jag en massa intressen. Jag gillar att gå ut med hunden och jag springer ett par gånger i veckan och vi spelar fotboll. Tittar på fotboll, mitt lag är Newcastle United eftersom jag ursprungligen kommer från Nordöstra England(Durham) och jag älskar att dricka alkohol, helst öl eller vin. Jag går inte och kollar så många band som jag vill och oftast om jag gör det sker det i Doncaster eller Sheffield  men oftast går jag ut och dricker öl med mina kompisar och blir full. Något hemskt om Jez och Beaver mmmmm, var skall jag börja, Beaver berättar väldigt dålig skämt och äter för mycket chips och han leker med sig själv under bordet med Jez rapar något fruktansvärt, hans andedräkt är hemsk, han äter aldrig någonting och han har aldrig varit på en toalett för att pissa. 

Jez: -Jag är Lord Saxton av Saxton grevskap, 38 år gammal egenföretagare som jobbar för dårar. Jag är en punkpoet . Intressen inkluderar: Piano och drickande och sovande. Något dåligt: Dåliga tänder.

Steve:- Steve Beaver, 33, Musiker. Intressen  Drickande, slöande, något dåligt är att min kuk är för stor.
 
Finns det något annat band som ni jämförs med?
Tez:-Folk har sagt till mig att vi låter som Dead Kennedys men det kan jag inte höra själv, ett belgiskt fanzine sade att vi lät som en blandning av Sex Pistols och Toy Dolls med en gnutta folk. Jag tycker den var ganska bra och någon annan sade Dropkick Murphys och din egen beskrivning som en blandning av Ramones och Social Distortion är en ganska bra och alla har sin syn på saken, eller hur?  .

Jez:- Ramones, Pistols, Squirrel Hunters

Steve:- Sex Pistols, Ramones.

Bryr ni er om recensioner?
Tez:-Det gör vi självklart, en massa band säger att de inte gör det men de ljuger. Det är alltid intressant att veta vad folk tycker om vår musik och om vi inte brydde oss hade vi inte varit i ett band. Den saken som sticker ut när man läser bra eller dåliga recensioner är hur bra de säger att låtarna är , melodiernas kraft osv. De dåliga recensionerna vi har fått börjar alltid med en agenda over varför de inte gillar oss som människor före de säger hur dåliga vi är, som en recvension nyss i Ripping Thrash fanzine som klagade på vi hade en engelsk flagga med orden British Punk Rock I ena hornet av vår CD, vad är fel med det?, det är vad vi är. Et brittiskt punkrock band och de tog chansen med flaggan som genomsyrade deras recension och även om de gillade vår musik eller inte så är det en dålig recension. En annan höll på att tjata om våra åldrar, ja jag är 40 och Jez är 38, vadå då? Charlie Harper är 105, måste vi sluta vara punkare när vi kommer till 30? Stick åt helvete, de här människorna förstår inte innebörden av ordet punk. En bra recension gör en stolt! En medlem av ett av punkrockpolisen kommer alltid att kritisera mig för det

Jez:- Sprid vårt namn ADUK, dåligt eller bra, jag ler.

Steve:-Nej!

Banging a shovel.., var kommer namnet ifrån?
Tez:-Jez’s spelade en av våra skivor får sin vän Tony och han sade att det lät som om någon slog en skyffel mot ett skjul så Jez insisterade på att använda det som titel på vår nya CD.

Jez:- Mina mammas pojkvän påpekade att vår sista CD lät som det. 

Steve:- Det kommer från oss Banging a shovel against a shed.


Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara ett punkband?
Tez:-Det bästa är just det, att vara ett punkband är det bästa i världen, vi spelar vår musik och dricker en massa öl, och man uttrycker sig genom musiken och det är det bästa. Det värsta är att vi inte tjänar tillräckligt så att vi kan leva på det och måste ha skitjobb för att betala räkningarna. En annan sak som gör mig förbannad är att när folk arrangerar lokala festivaler eller heldagars spelningar så försöker de alltid ha punkbanden först, metalbanden verkar alltid få ha 2 timmars soundcheck och vill vara huvudbandet på allt. Jag vet att det är att generalisera men min erfarenhet är sådan. .

Jez:- Att skrämma gamla människor och få pengar medan man blir full på puben. 

Steve:- Spelningarna och det bästa är att sätta på groupies som ser ut som hippies.


Är England ett bra land att leva i? Berätta för mig om Doncaster?
Tez:-Det finns några bra saker med England och Doncaster och några skitsaker. England har några rktigt bra band som, The Clash, The Sex Pistols, The Damned men musiken just nu är verkligen skit, pojk/flick band som gör urvattnad rap, r`n´b och kommersiell dance är allt som hörs på radion, jag kan tänka mig att folk blir sjuka av all den skiten. Från där jag bor i Tickhill utanför Doncaster är livet riktigt bra, massa landskap och fina pubar och klubbar och folket som bor här är trevliga men Doncaster är et riktigt rövhål , för många trendiga vinbarer och får många trendiga dumhuvuden som vill bråka och för många dumhuvuden som bara letar efter ett knull. Det summerar upp England , några trevliga ställen och en massa helvetes städer med inga ställen att gå till. 

Jez:- Inte dåligt. Doncaster är helvetet på jorden. Nuttalls mintoes och Douglas Bader.

Steve:- England är ett skithål och det är Doncaster också., Garthorpe är himlen.

Vad gillar ni er regering?
Tez:-När en regering går så kommer det troligtvis en till som är skit, vår sjukvård går åt helvete medan vi spenderar miljoner på att slåss med folk på andra sidan jorden och slickar därmed Bushs rövhål, skatterna på alkohol och bensin gör att folk lever på lite pengar, mänskliga rättigheter är dåliga osv osv osv osv  . De bryr sig mer om oppositionspartiet I sina läderklädda rum mer än vad de bryr sig om vad som händer annars. Jag tror att en del politiker blir kritiserade för lätt, det finns en del bra folk som försöker att göra något bra för folk men det är svårt att plocka ut dem från de andra rövhålen

Jez:- Visste inte att vi hade en regering?

Steve:- Jag hatar politik.

Tycker ni att politik går hand i hand?
Tez:-Inte nödvändigtvis,ifall du tänker partipolitiskt så är det självklart men varför vara ett politiskt band? Sättet vi ser på detta är att man skriver låtar om livet , ifall man är involverad I ett speciell politiskt synsätt eller någon politisk aktion och du kan skriva en bra låt om det, gör det men att skriva politiska låtar eftersom du tycker att punk handlar om det men inte vet vad det handlar om egentligen. Skriv om vad du vet inte vad du tror att du borde göra som punkband , det finns så många politiska band som skriver om allt det där och det vet inget om det men kan inte erkänna det. Å andra sidan finns det en massa bra politiska band som vet vad de pratar om och har en bra melodi till dem, för mig är det SLF:s Inflammable material album, Bad Religion’s ‘Grey Race’, Dead Kennedy’s Fresh Fruit, som har fantastiska låtar med mening.

Jez:- Inte egentligen, men det kan vara bra att slänga in några politiska saker ibland.

Steve:- Nej

Bästa politiska band?
Tez:-Ha ha Jag svarade just på den  ?, SLF, Crass, Dead Kennedys, Bad Religion, the Clash, det beror på vad du kallar politik. Politik är livet, allt är politiskt men ifall du menar parlamentarisk politik och regeringen så är grupperna som jag nämnde riktigt bra.  .

Jez:- Ivor Cutler och Discharge.

Steve:- The Jam?

Finns det några band i England just nu?
Tez:-Det beror på hur många du menar? Det finns troligen ett hundratal bra punkband, inkluderat alla de gamla banden som fortfarande spelar (UK Subs, GBH, 999, Lurkers, Abrasive Wheels etc), Jag gillar personligen ‘Dead Pets’, jag spelade med dem en annan gång med mitt andra band (duo) the Squirrel Hunters in Doncaster och jag tycker att de var skitheta, punk/ska/folk liknande med en frontman som heter Sweeny. Det finns ett väldigt ungt band som heter Outl4w och de är ungefär 13-14 år men de spelar en underbar old school punk . Jag har inte sett dem live men jag har hört att de kör över de flesta gamla band, de finns bland mina 24 favoriter på vår myspace så du kan kolla in dem där. En massa engelska band gör mig besviken eftersom de inte vill göra en engelsk punkscen större, de är mer intresserade av att göra personliga segrar…till exempel vem är huvudsupporten to The Subs och vem spelar på Wasted mest, det är patetiskt, jag är mer imponerad av de yngre banden som är influerade av band som Rancid och Bad Religion osv och de verkar ha fått ihop skiten och har en större scenattityd, det är en väg framåt tycker jag! 

Jez:- Numerovs, The Paddingtons och Deadline

Steve:- Inget alls.

Vad vet du om Sverige?
Tez:-Lite grand tror jag, troligen det du är trött att höra om och lite stereotypiskt kanske, ni gav oss skitmanagern Sven Göran Eriksson, ABBA var skit, ni gillar bastus och är alla sexgalningar. , Freddie Ljungberg är och Henrik Larson var okej fotbollsspelare, ni har alla blont hår, er flagga är gul och blå, Björn Borg var skitbra(men tråkig) vi slår er aldrig i fotboll, Ace of Base var skit, ert öl är dyrt men väldigt gott, era metalband dödar varandra, räcker det???ha ha.

Jez:- Sväng höger efter Danmark.

Steve:- Jag har varit I Sverige och spelat innan, det luktar gott.  .

Har ni hört några bra svenska band?
Tez:-Jag skulle verkligen älska att säga att jag har hört massor men jag är ledsen att säga men alla svenska band som vill komma i kontakt med oss kolla in myspace. Vi gjorde en spelning med Splitside från Sverige och de lät bra. Jag ser framemot och vi har redan pratats vid via my space och vi skall byta CD snart. 

Jez:- Några som jag inte kommer ihåg.

Steve:- Ingen alls (Roxette ??)

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
Tez:-Punk betyder en massa för mig, ett sätt att tänka, en sätt att klä mig, tydligen en stil av musik att leva till så egentligen är det på alla sätt ett sätt att leva men inte på sätt som att sätta regler..

Jez:- Det är ett ord. Riktiga punkare gör det till en livsstil.

Steve:- För mig är det båda.

Snällar ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
Tez:-Never mind the bollocks, Nevermind, Out come the wolves, Give em enough rope, Inflammable material.
The Damned, @ Lyceum Sheffield 1985. The Dead Pets @ Leopard Doncaster 2003. UK Subs/Exploited @ Retford Porterhouse 1986. Crass, @ The Marples Sheffield, 1984. Killing Joke, @ Sheffield Polytechnic 1982.
Kärlek, vänskap, öl, chips, köttsås .

Jez:- Favoritskivor: Anarchy in the UK (Pistols), Fascist Dictator (The Cortinas), Wheelie Bin (The Squirrel Hunters), Workin (Cock sparrer), Blitzkrieg bop (Ramones) . Favoritspelningar: oräkneeliga. Favoritsaker: sängen, dricka, katter, bekvämt och fläsksvärd  .

Steve:- Skivor: Riders on the storm av Doors, Concert: The Wildhearts @ Rock City Nottingham 1993

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
Tez:-Första skivan jag köpte var ‘Are Friends Electric’ med Tubeway army , Den senaste jag köpte var ‘Rum Sodomy and the Lash’ av the Pogues. Och den dyraste mmmmmmmmm that would är kanske ‘Hits from the West End Shows’ som kostade ungefär £15.00, det var till min mamma i julklapp.

Jez:-Komemr inte ihåg.

Steve:- Första skivan Run Away by Slade, senaste Lily Allen (förlåt), den dyraste var Indians av Anthrax på Orange vinyl.

Den mest pinsamma skivan i din samling?
Tez:-The Slim Shady LP av Eminem.

Jez:- Floral dance.

Steve:- Danni Minogue

Har ni släppt er skiva själva? Inget bolag??
Tez:-Ja, vi är helt oberoende just för tillfället med vårt eget bolag, Yakakaa.
Jez:- Vi gjorde det själva på vårt skitbolag utan pengar.

Steve:-Ja.


Har ni gjort något mer än Banging a shovel...? Ifall ni har det hur kan jag få tag på det?
Tez:-‘Yakakaa Vinyl E.P 1989 Yakakaa Records. Split E.P with Pissed Spitzels Sclawiner Records 1992.
Punkompilation Rage Records 1993. ‘Society Owes Me A Living’ Rage Records 1994.
‘Titanic Ambitions’ Yakakaa Records 1996. Collectable Recordings Orion Studio Sampler 2002.
‘Banging A Shovel Against A Shed’ Yakakaa Records 2005.
Bäst är den nyaste av dem förstås.
Yakakaa E.P/Society/Shovel är alla möjliga att få tag på från oss (se prislistan med adresser etc) plus T-shirts och badges också. Titanic är slut just nu och vad jag vet existerar Schlawiner records fortfarande så splitsingeln kan man säkert få tag på från dem och Rage records ligger under Nervous records så punksamlingen och Society kan köpas från dem men Society kan du köpa billigare från oss. Ifall du bor i Doncaster kan man köpa Shovel på  Track Records och The Leopard.

Jez:- Ja, några stycken kolla Tez’s lista.

Steve:-Ja, vet inte.


Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?
Tez:-Vi har gjort några få intervjuer tidigare och jag svara alltid på dem fullt ut. Jag tycker de är intressanta och det är trevligt att någon överhuvudtaget bryr sig om oss men ibland när jag läser igenom gamla intervjuer har jag ångrat mig men jag blir aldrig uttråkad av dem.  

Jez:- Ja, jag gillar det jag ler åt dem
Steve:- Nej, ja..


Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, stall den och besvara den?
Tez:-F. Vad skulle du göras om du vann på lotteri?
S. Köpa en pub på landet med sin egen konsertlokal och fotbollsplan och dart/poolbord och sedan sitta och dricka mig till döds i decennier. 

Jez:- Vill du gifta dig med mig? Nej, det skulle jag inte ha ha
Steve:- Kan jag ha sex med dig? Nej!

Finns det någon chans att se er spela i Sverige?
Tez:-Vi skulle älska att spela i Sverige men vi har inga kontakter varken med spelställen eller promoters , du och Splitside är de enda svenska vänner vi har..

Jez:- Stor chans! Vi är öppna för erbjudanden??.

Steve:- Bara om du gifter dig med mig.

Var är bäst att spela?
Tez:-I England? Jag vet inte egentligen, stället är inte så viktigt det är folket du spelar inför som är det viktiga. Vi har spelat på stora ställen som Marquee och skall spela ihop med Rancid i  Nottingham Rock City som tar in 2250, men några av de bästa spelningarna har varit på mindre ställen med bra publikrespons som Cartoon i Croyden eller Broken Wheel på Retford, the Woolpack i Doncaster.

Jez:- Tickhill Institute (eller varsomhelst där vi får fri sprit)

Steve:- Mina kalsonger.

Hur är en bra spelning med er?
-Tez:Fulla folk som dansar, folk som pratar med oss efteråt, folk som köper CD och det gör oss till ännu gladare killar.

Jez:- Trevliga folk, gratis dricka, mysiga pubar och folk som är där.

Steve:- Bra publik, bra ljud, snygga kvinnliga bartenders..

Namnet var kommer det ifrån? Adolsescents var ett amerikanskt band är det därför ni bytte namn och med ett UK efteråt?
Tez:-Vi hette bara The Adolescents, men vi läste Maximum Rock’n’roll i USA att de hade ett  band som hette så även om våra vägar aldrig blivit korsade. Vi bytte bara O mot U och lade till ett UK bara för att vara säkra. Namnändringen passar bättre när vi blivit äldre eftersom termen aduslecent numera är namnet på en omogen vuxen, någon som inte vill växa upp, ganska träffande eller vad tycker du?

Jez:- Jag kom på namnet Adolescents och sedan stavade vi det fel och lade till ett UK på slutet. 

Steve:- Förstår egentligen inte frågan.

Framtidsplaner för bandet?
Tez:-Vi vill turnera i Sverige, vi vill turnera i världen men vi vill ha något till att betala för det. Vi kommer att fortsätta att spela, repa, skriva alla saker som vi alltid har gjort, det är vad vi älskar.

Jez: Världsdominerande.

Steve:- Slå världen

För dig själv?
Tez:-Att vinna på lotteri, men jag önskar egentligen inget mer, jag har allt som jag behöver men jag skulle önska att jag inte behövde jobba för det ,.

Jez:- Att skratta och le och irritera folk när jag blir gammal 

Steve:- Mindre ölmage, store kuk.

Visdomsord?
Tez:-Tand

Jez:- Ivor Cutler

Steve:- Flange, Minge, wide on

Nåt att tillägga?
Tez:-Nummer är ganska bra till det.

Jez:- Mer pengar i mina tomma fickor

Steve:- 17+4