Acheron verkar vara arga och onda men Vincent

verkar vara en trevlig kille, läs intervjun som gjordes i slutet av

oktober 2004.Lite historia?

-VC- Jag bildadeACHERON  1988, efter att jag slutade att spela gitarr I mitt förra band NOCTURNUS. Efter det har ACHERON skäppt ett gäng skivor och har varit med på en massa andra releaser. Bandet har byggt upp ett kultfölje och fortsätter att göra mörk ond musik för horderna av oheliga. Vi har släppt 2 nya skivor detta år på BLACK LOTUS RECORDS och det är “REBIRTH: Metamorphosing into Godhood” och “DECADE INFERNUS 1988-1998”.


Det har varit en hel del medlemmar i gruppen, berätta lite om dagens medlemmar , ålder, intressen, familj och något hemskt om varje medlem?

-VC- ACHERON  består idag av mig, Kyle Severn, Stacey Connolly och Christopher Wiford. Vi är alla runt 30-strecket förutom Christopher som ligger  lite under(Han är en ung kille ha ha) Kyle är gift och har barn, Stacey är gift och Christopher har en stadig flickvän. Jag personligen är lyckligt skild.  Så du vill att jag skall snacka skit om dem(Ha ha) Jag kan inte göra det.(haha)


Du har varit i en massa band,snälla berätta lite om dessa band?

-VC- Jag har egentligen inte varit i en massa band. Det mest kända bandet jag har spelat i var Floridas Death Metal band NOCTURNUS. Jag spelade I ett band som hette ENTITY. Det är de band jag har varit med i. Men just nu är jag också medlem i ett band som heter WOLFEN SOCIETY.


Du har varit involverad i något som heter Church of Satan ,snälla berätta lite om detta?

-VC- Jag är inte medlem i den organisationen längre. Jag slutade i CHURCH OF SATAN för många år sedan. På den tiden ville jag inte vara med i någon organiserad religös grupp. När jag var medlem i CHURCH OF SATAN, det var mer som en  “Think Tank” för likatänkande folk. Men med några av de nya så blev det mer som en riktig ”kyrka”. Men jag håller med om mycket i ”DEN SATANISKA BIBELN” men min trohet är mer personlig nu. Jag har fortfarande sataniska ideal i mitt blod. Jag är en hedning. 


Och vad är Temple of the vampire?

-VC- Det är den moderna gruppkulten “Hekal Tiamat.  Forntida vampyrism, inte hollywoodstilen. De är väldigt intressanta. Deras magiska praktiska saker är väldigt insiktsfulla. En verklig rovdjursidé. Jag var involverad med dem för några år sedan och baserade ACHERONS skiva  “THOSE WHO HAVE RISEN” runt deras myter och och lära.


Du skriver en hel del i en tidning också eller något liknande? Vad är Live Journal? 

-VC- LIVE JOURNAL är bara en on-line site där folk kan skrika och gorma ut sin tankar och ideér.


Crowley verkar vara ett taget namn, är det verkligen ditt eget namn?

-VC- Vincent Crowley är verkligen mitt eget namn. Och ifall det inte var det vad skulle få dig att tro att jag skulle svara på en sådan fråga?(Haha). Namn är bara ord. 


NUutillbaks till musiken, hur skulle du vilja beskriva er musik i tre ord?

-VC- Ifall jag måste ge musiken ett namn så skulle det bli Black Death Metal.


Metal är väldigt brett, vad tycker du om nya band och den nya metallen men band som har kommit det sista som Linkin Park och de banden? 

-VC- Alla gör som de vill. Men jag hatar band som  LINKIN PARK och LIMP BIZCUT. Ifall jag vill lyssna på rap så lyssnar jag på rap. Inte den här Nu-Metal Rap skiten.


Vilket är det mest viktiga metalbanden genom tiderna?

-VC- I mina ögon, måste det vara  BLACK SABBATH. De har hela den mörkt klingande musiken i det sena 60-talet.. BLACK SABBATH är fortfarande HEAVY idag! Och det säger en del. Det var verkligen före sin tid. 


Vilken är den viktigaste metallåten genom tiderna?

-VC- det finns så många bra låtar. Men en som verkligen sticker ut för mig är “The Antichrist” med SLAYER. Det var en av de låtar som hjälpte till att forma den tidiga underground metalrörelsen på 80-talet. 

 

Vad betyder namnet Acheron?

-VC- I den grekiska mytologin var det  “River of Woe”, som Charon tog själarna av de döda over för att komma till Hades.


Ni har gjort en massa skivor, vilken är din favorit?

-VC- Vår nya “REBIRTH: Metamorphosing into Godhood” är min favorit. Jag tror att det finns en hel del catchiga låtar och jag gillar hur låtskrivandet gick till. 


Bolaget ni är på nu, är det ett bra bolag?

-VC- Hittils har BLACK LOTUS RECORDS varit ett jättebra bolag att jobba med- De är det bästa som jag har haft och göra med. De är fortfarande ett växande bolag men deras potential är excellent. Vi håller just precis på att diskutera att återsigna med dem för nästa ACHERON-album.


Hur ser era fans ut?

-VC- Vi har alla typer av fans, långhåriga, korthåriga, inget hår, metalfolk, antikristna, gothfolk osv. Vi har vår egen stil och vi faller inte in i någon speciell trend, så det är många olika sorters människor som lyssnar på vår musik.


Har ni bra kontakt med era fans? På vilket sätt?

-VC- Jag tror vi har det. Personligen är jag i kontakt med många av ACHERON fansen och försöker svara på deras frågor. Våra fans betyder allt för oss. De är det som gör att ACHERON lever. 


När du gör texter, vad inspirerar dig?

-VC- Det beror på, jag måste vara på ett särskilt humör. Nattetid skriver jag oftast. Mina egna mörka tankar är vad som influerar mig.


Kan musik ändra någons liv?

-VC- Självklart kan den det! Den kan hjälpa någon att känna sig levande och kanske hjälpa någon att lyssna på sina känslor. Musik är en väldigt kraftfull sak. Ifall inte band som VENOM, BATHORY, CELTIC FROST, SLAYER, CARNIVORE, DESTRUCTION eller KREATOR, hade funnits hade inte jag spelat musik. De inspirerade mig totalt till att göra min egna extrema form av metal.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

-FAVORITSKIVOR (Inte Iinågon speciell ordning)

 1. SLAYER – “HELL AWAITS”

 2. BLACK SABBATH – “SABATAGE”

 3. MERCYFUL FATE – “DON’T BREAK THE OATH”

 4. VENOM – “WELCOME TO HELL”

 5. BATHORY – “UNDER THE SIGN OF THE BLACK MARK”

FAVORITKONSERTER (Inte Iinågon speciell ordning)

 1. BLACK SABBATH “Born Again Tour” with Ian Gillian”

 2. MORBID ANGEL “Blessed Are The Sick Tour”

 3. VENOM – “Milwaukee Metal Fest”

 4. KING DIAMOND – “Abigal Tour”

 5. DIO – “Scared Heart Tour”

FEM VIKTIGASTE SAKERNA I LIVET

 1. SEX

 2. MUSIK

 3. DET OCKULTA

 4. HÄLSA

 5. VACKRA KVINNOR


Första , senaste och dyraste skivan du har köpt?

-VC- Det första album jag fick var  ALICE COOPER “KILLER” album, som jag fortfarande lyssnar på. Riktigt bra!! Den senaste skivan jag köpte var  BELPHEGOR “LUCIFER INCESTUS” digipack, som är briljant! Den dyraste skivan jag har köpt är troligen THE FINAL CONFLICT (Omen 3) Soundtrack, som var en utlandsimport. Jag köpte den för ungefär 35 dollar på CD.


Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-VC- Jag lyssnar till en hel del olika saker, så jag är säker på att jag har en del skit. Men jag måste säga att en kopia av NWA “STRAIGHT OUTTA COMPTON” är den värsta. Men jag måste ha en kopia på deras låt  “FUCK THE POLICE”. Det kanske är rap men den är klassisk.  (Ha, Ha)


Den bästa skivan att ha sex till?

-VC- Min personliga favorit är DANZIG “Black Acid Devil”. En massa galna elektroniska sounds och beats. Underbar att knulla till.


Vad vet du om Sverige?

-VC- Jag vet en en hel del om Sverige. En massa bra metalband kommer därifrån.


Har du hört några bra svenska band?

-VC- Fuck Yeah! DARK FUNERAL, GRAVE, DISMEMBER, HYPOCRISY, ENTOMBED, etc, etc.


Hur är det med den politiska situationen I USA? Vem vinner valet? 

-VC- Det suger? Vem vinner? Vem bryr sig? De är alla politiska nickedockor för de rika.


Hur har Bush skött sig hittills?

-VC- Han är precis som alla andra politiker. Han är en ljugande manipulerande con-man. Precis som alla andra är. 


Framtidsplaner för bandet?

-VC- Vi håller just nu på at göra oss redo för at åka over till Polen och spela några konserter. Efter det en liten Mexicoturné. Och ifall allt går bra vi kommer snart att spela in vår nya skiva med  ACHERON!

 

För dig själv?

-VC- Väntar bara på nästa sexuella perversion att äga. (Ha, Ha)


Visdomsord?

-VC- “Rädda världen, Döda en kristen(eller muslim)”.  (Ha, Ha)


Nåt att tillägga?

-VC- Helvetiska hälsningar för din support! Vi hoppas att alla skaffar våra nya skivor “REBIRTH: Metamorphosing into Godhood” och “DECADE INFERNUS 1988-1998” på BLACK LOTUS RECORDS! Håll mörkret levande med era svarta hjärtan.! Ad Maiorem Satanae Gloriam!

 

ACHERON

P.O. BOX 28234

COLUMBUS, OH, 43228, USA

 

E-MAIL: Vincent@Acheron666.com

 

ACHERON “Ad Maiorem Satanae Gloriam” Web-site www.Acheron666.com