ACES OVER KINGS

Aces over Kings är ett poppig punkrockband som borde vara välkända over hela världen och här ger jag dem chansen att bli det. Josh och Brian från gruppen svarar på mina frågor i slutet av September 2006. 

 

Historia?
-B: James och Josh var  kompisar från förr som växte upp med en kärlek till poppunkmusik och lärde sig att spela gitarr och sjunga ihop. Aaron kommer till oss från Kalifornienscenen med en snygg solbränna, bra låtskrivande och en elak basgitarr. Iag tror att de låter honom vara med i bandet efter som han lovade att gifta sig med Josh syster. Jag-är en veteranrockare från Colorado från början, men jag har även betalat skatt i Seattle de senaste 15 åren.   Seattles berömda kaffe hjälper mig at klara av dessa ungdomar!


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, jobb familj, intressen och något hemskt om varje medlem?
-B: Josh, James, och Aaron är alla runt 25-årsåldern, jag är runt de trettio. Vi har alla familj och ingen är klonad i ett laboratorium. Vi gillar att äta, sova, och sex. James har de mest fantastiska ”dåliga hår dagarna” man någonsin sett och en heminredningsarkitekt kan jag bara bedöma det som ”kryptiskt” Josh kan inte hitta ett funktionellt bälte till sina byxor och visar sin back alltför ofta. Jag tror han var rörmokare i ett tidigare liv. Aaron ser ut som en flinande barnunge från en Batman-serie och han dricker en del men jag kan inte klandra honom. Jag svettas så mycket när jag spelar så det ser ut som om jag duschat i mina kläder och jag har störande synliga bröstvårtor. Jag dricker också för mycket men jag kan inte klandra mig själv heller. 


 

Min recension av er skiva låter som så här ACES OVER KINGS-WHAT DOESN´T KILL
YOU(MINI-CD ) Wow, det här blir jag glad av. Jag vet att när jag första gången hörde Green Day(en av deras tidiga skivor på Dr Strange) blev jag också väldigt glad. Det är ungefär samma känsla jag får av denna poppiga punkrock som AOK ger oss. Med rätt promotion kommer gruppen att bli stor för låtarna håller mycket bra i större sammanhang också och det känns proffsigt hela konceptet. Tyvärr bara fem låtar på skivan men det känns i vilket fall som om kan skaffa sig en riktigt bra uppfattning om deras musik för det känns som de äger de flesta band i genren poppunkrock. Kolla in detta och bli galen av glädje.(ÅTTA) 7/9-06 Vad tycker ni om den?

-B: Jag är glad att du gillade den! Vi hade en väldigt liten budget och lite tid för att spela in detta men jag tycker den talar bra för vår sak. Ideén var att få våra fans att ha några låtar från de sett live och även ge bolagsfolket en chans att se vad vi går för. Ifall musiken är så pass bra med vår snåla ekonomi , tänk då hur bar det skulle kunna låta med ett majorkontrakt.  ...!


Finns det några andra band ni jämförs med?
-B:Oh, de vanliga.  The Greenday jämförelsen Förhoppningsvis blir vi jämförda med band som Face to face, MXPX, Millencolin, Goldfinger, etc. .. jag älskar dessa band och bli jämförda med dem vore en ära!

 

Bryr ni er om intervjuer?
-B:Jag gillar att höra vad folk tycker om min musik.  Men jag kommer alltid ihåg att folk kommer från olika bakgrunder och att man har olika smak. När jag läser recensioner så kollar jag vad de inte gillar med musiken det säger en hel del om en recensent.

 

Varifrån kommer namnet?
-B:När du spelar poker, så är en femkortshand med tre äss och två kungar en så kallad “Aces over Kings”. Vi tyckte att det lät bra och man skulle komma ihåg det.


Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara ett punkband?
-B:Energin som vi får från publiken på en bra spelning är underbar i punkrocken. När vi spela inför fel publik eller för publik som inte bryr sig är det värsta för min del. Vi får ut all vår energi, läs blod, svett och tårar flyger överallt, oväsen, och det är kontrollerat kaos.  Så kan det vara så att man höra vänlig golfklappningar, en vissling eller klirret av glas från baren. Deprimerande..


 

Hur är det att bo i USA idag?
-B: Leva här är vad de flesta vill men de inser inte detta. Media , sporrad av politiker och vissa stora affärsmän, får oss rädda för världen, för våra grannar, även för oss själva och deras profit. Så många har lagt valet i andras händer och vägrar att ha en fri vilja . Ifall man inte överväger det noga så är det lätt att falla in i samma mönster. Amerika har alltid varit i händerna på de mer elaka, snikna och otrevliga element och att leva här är underbart när folk har modet att göra något.


Vad tycker du om regeringen?
-B: Jag tror jag har täckt det...

 


Tycker du att politik och musik går hand i hand?
-B: Det är mera så att livet och politik går hand i hand, ungefär som att konst är en reflektion av livet, följer det varandra. Även musik som inte ör politisk kan vara en reflektion eller reaktion på något som den artisten anser sig tycke något om. 


Bästa politiska band?
-B: Det är en tuff en.  Anti Flag, kanske eller Thrice...


Finns det några bra band i USA just nu?
-B: Nej, de sugar alla. Amerika har inga bra band kvar. Skojade bara. Det finns så mycket musik här så jag vet inte var jag skall börja. Ifall man pratar om lokala band så måste jag säga Minus the Bear, Glass Republic,
Jaded52, The Postal Service, och Dead Moon och at de är bland de mest spännande och vitala banden just nu häromkring.  Men det fins så många, så många...de är ett av mina lokala favoritband!


Vad vet du om Sverige?
-B: Skandinaviskt land, inte så turistigt som Norge, inte så europeisk som Danmark, inte så bisarrt som Finland. Känt för sina extremt bra intervjuare, kryddiga köttbullar, fantastiskt trämöblemang som är billigt, dyra men bra bilar och kvinnor som prisas för sina sexuella hemligheter, de är utvecklade från generation till generation över millennium under de kalla svenska vintrarna. De billiga möblerna kanske är en my….det sägs att de är gjorda I Taiwan..


Har ni hört många bra svenska band?
-B: Hmm. Jag tror inte jag har hört något svenskt band. Vänta, var inte ABBA svenska. Jag ör öppen för ideér- kan du hjälpa mig

J: Ja, definitivt, Millencolin, Smalltown, Randy….Jag tror True Confession är svenska men jag kan ha fel..

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-B: "Punk lifestyle" är lite tvetydigt på något sätt. Att vara punk för mig är att leva som man själv vill.
Frihet. Livsstil betuder att man följer trender och mode. Punk är mer än en attityd an något annat och det betyder att man inte följer trender eller mode.


 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-B: Herregud, skriver du en intervju eller en biografi? Jag skall ge dig mina fem favoritskivor-det är svårt nog: 1) My Bloody Valentines' "Loveless" 2) Deftones' "Around the Fur" 3)Nirvana's "Nevermind" 4) Cocteau
Twins' "Blue Bell Knoll" 5) Sugar's "Copper Blue"

J: Här är mina fem favoritband live:  Face to Face (RIP), Big in Japan (RIP), Millencolin, One Man Army (RIP), och Mxpx … vänta, jag glömde Goldfinger och Reel Big Fish?!  De är välidgt bra också J


Första senaste och dyraste skivan du köpt?
-B: Jag tror min första var en Jethro Tull skiva på vinyl . Den senaste var ett utbytesexemplar av "Loveless" CD, som jag har slitit ut.
Den dyraste. Troligtvis en Peter Gabriel skiva. Jag slutar alltid med att betala för dessa med blod. En lång historia här.  

J: Den senaste skivan jag köpte var Dead to Me på genomskinlig vinyl, riktigt fräck!


Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-B: Jag äger en "Celtic Christmas" album som är skräckfyllt.
J: Troligtvis Brian Adams, jag fick den, HA!

 

Är detta den enda skivan ni släppt?
-Nej, vi har en annan , tidigare EP, som finns tillgänglig på vår hemsida.


Hur skulle ni beskriva er musik i tre ord?
-B: Bippity Boppity Boop.


Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?
-B: Inte för många. De kan bli tjatiga ibland men aldrig tråkiga. Ännu. .


Vilken fråga vill ni ha men aldrig får, ställ frågan och besvara den?
-B: F: Är ni tillgängliga för bröllop, födelsedagar och bar mitzvas. S: Finns det en öppen bar? 


Finns det någon chans att se er i Sverige snart?
-B: Bara Gud vet.

Var är bäst att spela?
-B: Där punkarna är  jag skulle kunna spela på en rättinfekterad gränd om det finns folk som vill lyssna!

 

Hur är en bra spelning med er?
-B: Det handlar om publik. Snygga klubbar är bra men ungarna måste gilla det och det händer faktiskt att de inte gör det


 

Vad skall vi göra med rasisterna?
-B: Ta med dem och bowla.

 

Framtidsplaner för bandet?
-B: Skriva nya låtar, spela in, turnera så mycket som möjligt.

 

För dig själv?
-B: Jag vill lära mig att laga sushi.

 

Visdomsord?
-B: "Jesus."

Nåt att tillägga?
-B:Jag gillar svenska köttbullar. Har du något bra recept?