Acao Direta från Brasilien tog väldigt lång tid på sig att svara på frågorna jag gav dem men här är de nu I alla fall. Gepeto, Galo och PANCHO har svarat på intervjun så nu är den här. 14/6-2010

 

Historia?

Gepeto:-Vi startade bandet 1987, på den tiden var det jag och min vän Panda. Snart kom Deni till oss och spelade bas, jag började med gitarr och delade sången med DEni och Panda började att trumma.

Vi visste inte hur vi skulle spela men låtarna kom till oss som Quantos Mais Morrerão ? , Pior Que Um Animal  och andra, Vår mix av punk, hardcore och metal föddes 1988 och vi spelade in en demo som hette. “TEMOS QUE AGIR”  Efter den och många spelningar, många vänner, många skivor och något som fortfarande fortsätter efter 23 år och efter den här början är det bara att hålla det levande!!!

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem?

Galo:- Gepeto(Paulo Rogério) Sång 39, singel, jobbar med stockroom management(???), och med sitt bolag(BombardeioDistro).Han är en riktig rockare, han har tillägnat sitt liv till undergroundscenen, älskar 80-talsband och har jobbat de senaste 22 åren för att Ação Direta skall spela och överleva som ett oberoende band. Vinicius)gitarr,38, singel, jobbar med IT support.Inspirerad att skriva ilksna sånger och texter, ett stort fan av alternativa band och har en speciell känsla för spelandet.

Marcão(Marco Antonio) trummor, 38, gift och jobbar bara sina trummor i Ação Direta och i Dead Fish men har varit ägare till en rockbar (Nagarage Bar) och var vår kille som ordnade allt i 14 år så att musiker och fans kunde mötas. Galo(Douglas)bas,35,säljare, gift och passionerad angående livekonserter och resor, sjuk ibland och älskar DIY-livsstilen. Att säga dåliga saker om dem går inte för vi har varit som bröder i så många år....

 

Jag jämför er med grupper som Ratos De Porao. Finns det några andra band som ni jämförs med?

Gepeto:-Ja, sedan starten har vi försökt att ha en egen stil. Vi förösker att göra vår musik och våra texter så vi inte skall låta som en kopia. Jag tror folk upptäcker det. Vi förösker vara originella hela tiden och det visas bäst på våra 6 studioskivor eftersom de är så pass olika men allt du kan säga är. “ Hey, det här är AÇÃO DIRETA” är det inte? Men folk brukar säga att vår musik låter som RATOS DE PORÃO , SEPULTURA , AGNOSTIC FRONT och det är okej eftersom vi älskar alla dessa band!!

 

Bryr ni er om recensioner?
Gepeto:-Yeah !!! Självklart. Men vi uppskattar när folk som gör recensionen verkligen vet vad de snackar om. När folk vet om stilen, meningen med den, skit samma om det är bra eller dålig kritik bara de säger något!!!

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

Gepeto:-Oftast brukar våra recensioner som vi får vara positiva. Folk gillar våra skivor och försöker säga att det är i den eller den stilen men vi förösker ju alltid göra våra skivor med fria och öppna sinnen och precis som vi känner just då. Aldrig följa några trender.

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

Poncho:-AGGRESSIV, HARMONISK, TRANSCENDENTAL

 

Hur är det att bo i ert hemland?

Pancho:-ATT LEVA I BRASILIEN ÄR SNABBT, HÅRT OCH AGGRESSIVT SOM VÅR MUSIK. BRASILIEN ÄR ETT VÄLDIGT KONSTIGT OCH SPECIELLT LAND SOM ÄR PLACERAT I VÄRLDEN. ATT LEVA HÄR ÄR SÅ HÅRT SOM ATT ÖVERLEVA I HELVETET. MER ÄN HÄLFTEN AV BEFOLKNINGEN ÄR FORTFARANDE ANALFABETER OCH TILL RÅGA PÅ ALLT SÅ SVÄLTER DEM. HEMLÖSA, FINNS INGEN SJUKVÅRD..SÅ LIVET HÄR ÄR SOM EN PARADOX….IFALL DU HAR ETT JOBB ÄR DET OK EFTERSOM MAN KAN BETALA FÖR SIN ÖVERLEVNAD MEN Å ANDRA SIDAN FINNS DET MILJONER ARBETSLÖSA SOM LETAR EFTER EN PLATS I SOLEN MEN HITTAR INTE ETT PERSPEKTIV FÖR BÄTTRE TIDER EFTERSOM DET INTE FINNS JOBB FÖR ALLA. OM MAN TITTAR NÄRMARE SÅ SER MAN ATT DET FINNS EN MASSA NATURTILLGÅNGAR SOM SKULLE KUNNA BLI BÄTTRE OMHÄNDERTAGNA OCH GÖRA LIVET BÄTTRE FÖR OSS ALLA….REGERINGEN, BEFOLKNINGEN MEN TYVÄRR HÄNDER DET INGET MED DET.

 

Hur är det med regeringen? Mycket orättvisor i ert land?

Pancho:-VI GÅR IGENOM DE HÅRDASTE TIDER I VÅRT LAND SEDAN DET TJUGONDE ÅRHUNDRET. FOLK HAR ÄRVT ETT DÅLIGT ARV FRÅN PORTUGALS KOLONIALSTIL.SLÖHET, KONFORMATION, EN TRO OM AT DET ALLTID KOMMER ATT VARA LYCKA OCH DET ÄR VAD DE FLESTA MÄNNISKOR TROR I BRASILIEN IDAG…SÅ DET ÄR VAD OPPORTUNIST REGERINGEN FÖDER OSS MED.. KORRUPTION, HYCKLERI, ORÄTTVISA…ÄR DE VIKTIGASTE SAKERNA FÖR BRASILIANSKA POLITIKER,,,MEN JAG TROR ATT,,,DE HÄR SAKERNA ALDRIG KOMMER ATT SKE…ALDRIG I LIVET…JAG TROR ATT FOLK HAR DEN REGERING SOM DE FÖRTJÄNAR, JAG TROR ATT DET I VÅRT FALL BEROR PÅ VÅRA EGNA MISSLYCKANDEN I UNDERVISNING, EFTERSOM DET ÄR BEGRÄNSNINGAR…  OCHI FALL MAN ÄR LITE “DUM” SÅ UTNYTTJAS MAN.

 

Tycker du att musik och politik hör ihop?

-Pancho:-JAG TYCKER ATT DET GÖR DET. JAG FÖRSTÅR ATT KONST ÄR ETT SÄTT ATT KOLLA OCH OBSERVERA OCH ATT KRITISKT ANALYSERA.JAG TROR INTE ATT MUSIK OCH POLITIK KAN SEPARERAS. DET ÄR ETT UTTRYCK, DET ÄR EN LIVSSTIL. DET ÄR UPPFÖRANDE. DET ÄR EN ÅSIKT. DET ÄR LÄRANDE. DET ÄR UTBILDNING. OCH GENOM MUSIC OCH KONST KAN MAN UPPTÄCKA EN HEL NATION.

 

Bästa politiska band?

Pancho:-RAGE AGAINST THE MACHINE


Finns det några bra band i ert hemland just nu?

Pancho:-SEPULTURA, RATOS DE PORÃO, ARE YOU GOD, HUTT, HATEMOSFEAR

 

Vad vet du om Sverige?

Gepeto:-Här i Brasilien har vi inte så mycket in info om Sverige eller andra skandinaviska länder, Vi vet en del om er undergroundmusik och gillar den.

 

Har du hört några bra svenska band?

Gepeto:-Yeahhhhhhhh,vi lyssnar på svenska band och har gjort det sedan 80-talet. Vi älskar band som ANTI CIMEX , FEAR OF WAR , CRUDE SS , WOLFPACK & WOLFBRIGADE , ASTA KASK , EMTOMBED , ANTI HUND MINA , POBEL MOBEL , DRILLER KILLER  plus mer.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

Gepeto:-FGepeto:-För mig sedan jag kom i kontakt med detta så hard et blivit en livsstil. En typ av ”ställe” där man kan skrika ut sina ord och skrika ut till varandra människor om känslor och om mina åsikter, Ett ”ställe” där jag kan snacka om rättvisa, jämlikhet och lika rättigheter. Jag kan vara i kontakt med människor som har samma tankar ungefär. Punk/HC-rörelsen ger mig en massa information, medvetande och identitet.

Galo:- Det är bara ett ord, bara musik för mig, för oss är det bara viktigt med DIY-stilen. Konceptet som gör att du inte behöver vara en jättebra musiker för att spela, du behöver bara ha en känsla och bra idéer. Vi föredrar att kalla det en alternative livsstil.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor , fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Pancho:-UTAN INBÖRDES ORDNING…VISST… HÄR ÄR MER ÄN 5…HEHE 5 FAVORITSKIVOR:

BLOOD, SUGAR, SEX, MAGIC (RED HOT CHILIPEPPERS), ROOTS (SEPULTURA), IMPURITY (NEW MODEL ARMY), SABBATH BLOODY SABBATH (BLACK SABBATH), DA LAMA AO CAOS (CHICO SCIENCE & NAÇÃO ZUMBI)

5 FAVORITKONSERTER:

BAD BRAINS (SP, 2008), NEW MODEL ARMY (SP, 2007), NINE INCH NAILS (SP, 2005), SUICIDAL TENDENCIES (SP, 2008), DEFTONES (SP, 2007)

5 VIKTIGASTE SAKERNA I LIVET:

HÄLSA, FRIHET, FRED, KÄRLEK, MEDVETANDE.

   

  

 

 

 

 

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Galo:- Första skivan Kiss(Creatures of the Night),Senaste, New Model Army(Today is a good Day) och den dyraste ‘r Slayer(Japanesisk med en bonuslåt God hates us all)

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

Galo:- Titãs(Domingo)ett gammalt brasilianskt rockband från 80-talet som numera har blivit ett popband(den suger)

 

Vilken typ av folk kommer till era konserter?

-Galo:- Vi har alltid burit med oss flaggan av rättvisa , vi är ett band som komponerar, skriver och spelar med alla typer av band,det kan vara Punks,Metal fans,H.C fans,skatepunks... vi skojar alltid är ett gäng A.D.(normalt en grupp av vänner, fans och några fyllisar som är passionerade och gillar vår musik och följer oss)

 

Er musik är väldigt snabb?

Galo:- Det är meningen, vi försöker att få folk utmattade, tappa andan, so mom de sprungit ett 100-meters-lopp men inte trötta av uttråkning.

 

Många intervjuer, är det tråkigt?

Galo:-Vi gillar verkligen möjligheten att visa våra åsikter. Ifall folk frågar, det betyder att det finns folk som är intresserade av mer än musik, och det är fräckt…vi gillar att läsa intervjuer från andra band också.

 

Vilken är frågan som ni aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

Gepeto:- Låt medlemmarnas personliga liv vara ifred. Bry er inte om det. RESPEKT!!!!!

 

Finns det någon chans att få se er i Sverige?

Gepeto:- Vi skulle älska det. Men vi behöver få färdigt vår nya skiva först och se vad som händer. Men vi skulle gärna vilja göra en Europaturné till och den här gången spela i Sverige, Norge och Finland. Kan du ge oss lite support???

 

Var är bäst att spela?

Galo:- Det bäsya stället att spela på är där det finns folk som älskar snabb musik, fans och support. Vårt liv är att spela, resa och få nya vänner överallt. Men det finns bra ställen som  El paso(Turin-Italien),  Lintfabriek(Belgien), Zoro(Leipzig-Tysklanmd),MKC(Koper-Sloveien),Espaço Niemayer(Goiania Noise Fest)och River Rock Fest (Indaial-SC.Brasilien).

Hur är en bra spelning med er? Vilket band är det största ni spelat ihop med?

Gepeto:-Vi har spelat ihop med bra band som DISCHARGE ,  NAPALM DEATH , AGNOSTIC FRONT , RIISTETYT , RATOS DE PORÃO , VARUKERS , DEW SENTED , HARDONS , MDC och många mer band som vi gillar och respekterar. 

 

Varifrån kommer namnet? En tråkig fråga men intressant??

Gepeto:- Namnet betyder DIREKT AKTION och det är vår livvstil här. Vi är som en familj . Vi är tillsammans hela året eftersom vi är vänner och vi respekterar varandra. Namnet går sida vid sida med vårt budskap i musiken och det handlar om rättvisa, frihet, respekt och reflektioner om människan och världen vi lever i.

 

Vad skall vi göra med alla rasister?

Pancho:-GE DEM EN ENDA CHANS ATT ÄNDRA SIG OCH BLI FRIA FRÅN SIN SMITTA.

 

Vilket är det viktigaste bandet I punkhistorien?

Galo:-Det mest viktiga bandet för mig är Ratos de Porão(för min egen del) men i punkhistorian är det Ramones.

 

Den viktigaste punklåten

Gepeto:-RAMONES låtar jag gillar är I Wanna Live och We Want The Airwaves.  RATOS DE PORÃO  Crucificados Pelo Sistema, Crianças Sem Futuro , Aids, Pop , Repressão.   THE CLASH låten London calling , AGNOSTIC FRONT  Victim In Pain, United & Strong ,   VARUKERS , Another Religion, Another War ,  DISCHARGE – never Again , GBH  I’m The Hunted, Sick Boy , City Baby Attacked By Rats and City Baby Revenge, AÇÃO DIRETA Deuses ,Dogmas e a Violência, Pior Que Um Anima och många många mer…!!!

 

Framtidsplaner för bandet?

Pancho:-SPELA IN EN NY SKIVA, SPELAS Å MYCKET VI KAN, TURNERA I EUROPA IGEN(OCH INKLUDERA SVERIGE) OCH SYDAMERIKA.

 

För dig själv?

Pancho:-SLUTFÖRA MIN HISTORIA JAG LÄSER PÅ UNIVERSITETET , FÅ ETT BÄTTRE JOBB, KÖPA MITT HUS, SPELA EN MASSA UTE OCH BLI FÄRDIG MED LÅTSKRIVANDET TILL NYA SKIVAN, GIFTA MIG….ÅKA TIL STRANDEN VARJE HELG…VINNA PÅ LOTTERI…HEHEHE

 

Visdomsord

Pancho:-“And if home is where the heart is We'll just keep going until we disappear” J. Sullivan

 

Nåt att tillägga?

Gepeto:-Många många tack för intervjun och din support. Ett stort hej till alla svenska hardcorepunkare, hårdrockare, skatepunkare osv. Vi hoppas att vi syns någon gång och fortsätt hålla kontakt.